Dvakrat letno, spomladi in jeseni, v sodelovanju s KD Maribor organiziramo tečaj v Mariboru. Tečaj poteka 15 šolskih ur na katerem se tečajniki naučijo osnov pasjega frizbija. Pri osnovah je predvsem povdarek na pravilnem in varnem metanju frizbija psom, na komunikaciji s psom po metodi “Yachi” ter obvladovanju plenskega nagona pri psih.

Tako na tečajih kot seminarjih pa velik povdarek damo na varnosti igre, ki zajema pravilno ogrevanje in raztezanje, obvladovanje skokov, izgradnja mišične mase pri psih, kondicijski pripravi in vajah za prožnost mišic. Del tečaja oz. seminarja je namenjen tudi teoretični uri na kateri predstavimo možnosti poškodv in minimiziranju le-teh ter razlagi pravil in kodeksa igranja psjega frizbija.

Naši trenini so namenjeni igralcem, ki so uspešno zaključili tečaj ali seminar oz. obvladajo pasji frizbi do te mere, da lahko sami uspešno psu mečejo frizbi.

Treningi potekajo individualno, vodeno ali pa svetovanje v paru ali manjših skupinah. Na individualni treningi trenira vsak posameznik po lastni presoji in željah. Skupinski vodeni treningi so treningi, ki potekajo v različno velikih skupinah, trajajo uro do dve in jih vodi izkušen inštruktor, ki svetuje in pomaga pri obvladovanju različnih trikov.

Svetovanje v paru so treningi, kadar kateri izmed članov potrebuje nasvet ali pomoč pri sestavi freestyle rutine, posameznega trika ali izvedbo posameznega elementa.

Pomakni se na vrh
PAGE TOP